Veel gestelde
vragen

Is het zwembad voor algemeen gebruik?
Het zwembad is toegankelijk voor onze gasten die in beide gites verblijven en voor de eigenaar. Het zwembad kan gebruikt worden van 9.00 tot 22.00 uur. Kinderen zonder zwemdiploma hebben alleen toegang tot het zwembad onder begeleiding van een van de ouders.

Waar vind ik een bakker en andere voorzieningen?
La Bakénia ligt op 2 minuten rijden van een groot winkelcentrum. Hier vindt u een schat aan winkels, waaronder een hele goede bakker, een enorme Leclerc supermarkt, een apotheek en een tankstation. Het windelcentrum vind je als volgt: Verlaat la Bakénia linksaf, einde weg links, na tunneltje links, einde weg rechts en meteen bij rotonde driekwart.

Hoe zit dat met de zomerkeuken?
Bij het zwembad bevindt zich een overdekt terras met een eenvoudige zomerkeuken, een barbecue en een grill. Deze voorziening kan in overleg met ons gratis gebruikt worden. Ook kan het voorkomen dat we er, afhankelijk van het weer, de omstandigheden, het moment een gezamenlijke maaltijd of iets dergelijks organiseren. Er ligt in de zomerkeuken een kleine voorraad wijn, bier, fris en wat versnaperingen. Wat u verbruikt kunt u noteren. Dit wordt bij vertrek afgerekend.

Kunnen wij ook zelf barbecueën bij de gite?
Beide gites hebben hun eigen ingang en terras met tuinset en tuinstoelen en een eenvoudige barbecue.

Hoe ver ligt de dichtstbijzijnde stad?
La Bakénia ligt op nog geen 5 minuten rijden van het centrum van Villeneuve sur Lot, een gezellige stad met restaurantjes, twee maal per week een markt, een bioscoop en zelfs een theater. La Bakénia zelf ligt landelijk, net buiten de stad.

Moet er een borg betaald worden en kan ik annuleren?
Wij vragen geen borg. Wij gaan er vanuit dat we bij een ongelukje de zaak onderling oplossen.
U kunt tot 2 maanden voor de aankomstdatum gratis annuleren. Daarna storten wij de aanbetaling van 100€ niet meer terug. De verblijfskosten zijn verschuldigd voor de gehele gereserveerde periode, ook als u later komt of eerder vertrekt. Wij adviseren u zelf zorg te dragen voor een annuleringsverzekering.

Moet ik zelf beddengoed meenemen?
Dat hoeft niet. U kunt bij ons een lakenset huren (10€ per bed). U kunt er ook voor kiezen zelf beddengoed mee te nemen. U kunt dan onderlakens, kussenslopen en dekbedovertrekken mee nemen. Dekbedden en kussens zijn hier aanwezig. Verder neemt u mee handdoeken, washandjes, theedoeken en vooral badlakens.

Moet ik ook peper en zout e.d. meenemen?
Dat hoeft niet. De gites zijn voorzien van de meest elementaire zaken als peper en zout, suiker, koffie en thee. De koffie apparaten zijn filter koffiezetters. Filterzakjes zijn aanwezig.

Is er een wasmachine?
In overleg met ons kunt u voor 5€ inclusief waspoeder een wasje draaien. De gite heeft een droogrek.

Waar laat ik het vuilnis?
Een paar straten verder staan een aantal vuilcontainers. Hier kunt u uw vuilniszakken in deponeren. 

Kun je in de omgeving goed fietsen?
Jazeker! De omgeving is een uitstekend fietsgebied met rustige goed geasfalteerde wegen en weggetjes. Neem dus zeker fietsen mee. Wij beschikken daarnaast over 2 fietsen die u kunt huren. De fiets -en wandel routeomschrijvingen liggen al voor u klaar. Ook wandelaars kunnen hier hun hart ophalen.